Ořechy





Tenhle recept na ořechy vyšel před několika lety v časopise Ona Dnes. Vyzkoušely jsme ho a zařadily ho do naší sbírky receptů na cukroví a od té doby jiné ořechy nepečeme. :-)



Těsto:

200 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
140 g změklého másla
50 g mletých ořechů
1 žloutek


Krém:

100 g másla
100 g moučkového cukru
50 g bílé čokolády
50 g mletých ořechů
50 g  smetany ke šlehání

Z uvedeného množství je cca 50 slepených ořechů


Dále budete potřebovat kousek másla  na vymazání formiček, formičky, plech na pečení


Do mísy prosijte hladkou mouku, moučkový cukr, přidejte mleté ořechy, pokrájené změklé máslo a žloutek. Ze všech surovin vypracujte těsto. Hotové těsto zabalte do folie a dejte na hodinu odpočinout do lednice.


Troubu předehřejte na 170°C


Formičky lehce vymažte změklým máslem. Z odpočinutého těsta uždibujte kousky a natlačte je do formiček. Naplněné formičky naskládejte na plech a pečte ve vyhřáté troubě 10-12 minut. Ještě horké je vyklepněte z formiček. "Skořápky" nechte vychladnout.


Připravte si krém. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny. Dejte ohřát smetanu, čokoládu rozlámejte na kousky a dejte do misky. Čokoládu přelijte horkou smetanou, nechte chvíli stát a pak dobře rozmíchejte dohladka. Pak zchladlou čokoládu přimíchejte do vyšlehaného másla s cukrem a na závěr do krému přimíchejte mleté ořechy.


Připraveným krémem slepujte skořápky. Slepené ořechy skladujte v chladu.



Komentáře

Oblíbené příspěvky