Tvarohové buchtičky



Tyhle buchtičky máme moc rádi. Tentokrát jsme je upekly s tvarohovou náplní. Skvělé jsou i s povidly nebo mákem. A úplně nejlepší jsou ještě vlažné! ;-)




Připravte si:

Těsto:

250 g hrubé mouky
125 g ztuženého tuku
125 ml mléka
2 lžičky cukru
20 g droždí
1 vejce
špetku soli


Náplň:

250 g tučného tvarohu
2 lžíce moučkového cukru
2 lžičky pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
hrst rozinek

dále 1 vejce na potření a půlky vlašských ořechů (nemusí být)


Z uvedeného množství je 18 buchtiček.


Troubu předehřejte na 180°C, plech vyložte papírem  na pečení.


Dejte ohřát mléko. Do vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte 2 lžičky cukru, promíchejte a nechte vzejít kvásek.

Mouku prosijte do mísy. Do mísy k mouce nastrouhejte na hrubém struhadle ztužený tuk, přidejte vejce, špetku soli a vzešlý kvásek. Vypracujte těsto. Těsto se nenechává kynout, jen chvíli odpočinout než si připravíte tvarohovou náplň.

Připravte si náplň.

Z těsta ukrajujte pomocí lžíce kousky těsta a odkládejte je na pomoučněnou podložku nebo vál. Pak z kousků těsta v pomoučněných dlaních vytvarujte kuličky. Nelekejte se, těsto má řidší konzistenci a čím méně mouky použijete na podsypání, tím buchtičky budou nadýchanější.

Z kuliček vytvarujte čtverečky, do středu každého dejte lžičku tvarohové náplně. Pak vždy protilehlé rohy spojte. Buchtičky potřete rozšlehaným vajíčkem a pak navrch můžete dát půlku vlašského ořechu.

Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut dozlatova. Vychladlé pak pocukrujte moučkovým cukrem.









Komentáře

Oblíbené příspěvky