Bezinkové lívanečky s jahodami


       




Bezinková sezona vrcholí. Bezinkový sirup hotový. Ochutnali jsme smaženou kosmatici nasladko i naslano. A co vyzkoušet něco dalšího? Třeba lívanečky s bezinkami! Recept pro všechny, kterým chuť smažené kosmatice přijde příliš výrazná. ;-)

Do těsta se přidávájí pouze ostříhané kvítky z několika květenství bezu.


A co na lívanečky budeme potřebovat?

500 ml podmáslí
140 g celozrnné špaldové mouky jemně mleté
100 g hladké mouky
1 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžíci cukru
špetku soli
70 g zchladlého rozpuštěného másla
ostříhané kvítky z pěti květenství bezu
tuk na smažení

Dále k podávání:

250 g měkkého tvarohu ve vaničce
1 kelímek zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
500 g pokrájených jahod, několik jahod si ponecháme na ozdobu


V míse nejprve smícháme sypké suroviny, pak přidáme 1 vejce, podmáslí a metličkou vymícháme hladké těsto, na závěr přidáme bez. Těsto necháme chvíli odstát. 
V další misce smícháme tvaroh s kysanou smetanou, osladíme podle chuti, pak vmícháme pokrájené jahody.

Lívanečky smažíme v lehce tukem potřeném lívanečníku nebo pánvi.

Servírujeme s jahodovým tvarohem a zdobíme podle fantazie. :-)

















































































Komentáře

Oblíbené příspěvky