Čokoládové bábovičky
Dnešní recept na čokoládové bábovičky patří mezi trochu dietnější. Není v něm ani gram mouky, ta je nahrazena mletými mandlemi a kukuřičným škrobem.
5 vajec ( žloutky a bílky zvlášť)
150 g krupicového cukru
60 g hořké čokolády
150 g oloupaných jemně mletých mandlí
50 g kukuřičného škrobu
50 g másla
špetku soli
K podávání:
250 ml smetany na šlehání
Předehřejte troubu na 200 °C. Připravte si formičky, pokud máte klasické, vymažte je máslem a vysypte mletými mandlemi nebo hrubou moukou. Silikonové nemusíte. :-)
Ve velké míse utřete žloutky s cukrem. Čokoládu nechte rozpustit ve vodní lázni a potom ji zašlehejte ke žloutkové směsi.
Máslo dejte do kastůlku a nechte rozpustit. Rozpuštěné máslo nechte vychladnout.
Mleté mandle, škrob a zchladlé máslo přimíchejte k utřeným žloutkům.
Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho po částech vmíchejte do těsta.
Těsto rozdělte lžící do formiček. Pečte ve vyhřáté troubě asi 20 minut. Pak špejlí nebo párátkem vyzkoušejte, zda jsou upečené. Nechte vychladnout.
Po vychladnutí bábovičky pocukrujte, můžete je podávat s dotuha ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Okomentovat