Jablečné lívanečky

Nadýchané, skořicí vonící lívanečky, to je ideální víkendová snídaně. Pokud k nim přidáte ušlehanou smetanu, máte dezert k odpolední kávě...
Na lívanečky si připravte:

230 g hladké mouky
300 ml mléka
3 lžíce cukru krupice
3 vejce ( žloutky a bílky zvlášť )
citronová kůra
špetka soli
na špičku nože prášek do pečiva
4 středně velká jablka
K podávání:
50 g rozpuštěného másla
skořicový cukr (smíchejte několik lžic krystalového cukru s lžičkou skořice)
Do mísy prosijte mouku, promíchejte ji se špetkou soli, práškem po pečiva a citronovou kůrou, přilijte mléko, přidejte žloutky a cukr. Všechno prošlehejte metličkou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Jablka oloupejte, rozkrájejte je na čtvrtky, zbavte jádřinců a nakrájejte na drobné kostičky (výborně se na to hodí kráječ na brambory).
Nakonec do těsta lehce zamíchejte tuhý sníh z bílků a oloupaná jemně pokrájená jablka.
Lívanečky smažte na mírném plameni z obou stran dozlatova. Usmažené lívanečky potřete rozpuštěným máslem a posypte skořicovým cukrem.
Komentáře
Okomentovat