Pagáčky s medvědím česnekem







Medvědí česnek je trendy záležitost. Dá se koupit i v supermarketu. Pesto, polévka, pomazánka...
Tady je náš tip, kde můžete medvědí česnek použít. Pagáčky. :-)





Na pagáčky (asi 15 ks) si připravte:


250 g polohrubé mouky
100 ml mléka
10 g droždí
1 vejce
3 g soli
špetku cukru
50 g medvědího česneku
3 lžíce vepřového sádla

dále rozšlehané vejce na potření a hrubou sůl na posypání


Do mísy prosijte mouku, přidejte sůl. Mléko ohřejte a do vlažného mléka rozdrobte droždí a přidejte špetku cukru, nechte vykynout kvásek.

Mezitím si rozpusťte sádlo a nechte zchladnout. Medvědí česnek opláchněte, osušte a nadrobno nasekejte.

Vykynutý kvásek přilijte do mouky, přidejte vejce a vypracujte tužší nelepivé těsto.
Těsto na vále rozválejte, potřete sádlem, posypejte sekaným česnekem, přeložte natřikrát a opět rozválejte, potřete sádlem a posypte sekaným česnekem, celý postup ještě dvakrát opakujte.
Pak těsto rozválejte na placku silnou asi půl centimetru.

Vykrajovátkem nebo skleničkou vykrajujte kolečka. Odkrojky těsta nevyhazujte a upečte je taky. Samozřejmě můžete použít radýlko a těsto nakrájet na čtverečky nebo obdélníčky. ;-)

Pagáčky klaďte na plech vyložený pečícím papírem. Nechte kynout půl hodiny. Troubu předehřejte na 200 °C.

Vykynuté pagáčky potřete rozšlehaným vejcem a podle chuti posypte hrubou solí.

Pečte je dozlatova, asi 15 minut.










Komentáře

Oblíbené příspěvky