Clafoutis






Clafoutis. Francouzský dezert, který na první pohled vypadá jako bublanina... ale není. Spíše je to pečený vanilkový pudink se šťavnatými třešněmi. Je moc dobrý, určitě ho vyzkoušejte!



Na clafoutis si připravte:

500 g třešní
200 ml plnotučného mléka
200 ml smetany ke šlehání
3 vejce
2 žloutky
1 vanilkový lusk
3 lžíce krupicového cukru
3 lžíce hladké mouky

koláčovou formu, kousek másla na vymazání formy a krupicový cukr na vysypání formy.


Troubu předehřejte na 190 °C. Formu vymažte máslem a vysypte krupicovým cukrem.


Třešně vypeckujte a rozprostřete je do formy. V míse smíchejte metličkou vejce, žloutky, cukr a mouku. K vaječné směsi přidejte semínka z vanilkového lusku, pak postupně přilévejte mléko a smetanu. A pečlivě rozmíchejte. Pak obsah mísy opatrně přelijte do připravené formy.

Pečte dozlatova asi 35 minut. Před podáváním pocukrujte moučkovým cukrem.










Komentáře

Oblíbené příspěvky