Nektarinkový koláč
Máte oblíbený hrnečkový recept? My ano! Zrovna tento. :-) Stačí přidat kakao nebo část mouky nahradit mletými oříšky nebo mandlemi a rázem máte základ pro několik dezertů...
Proto na blog přidáváme štítek "z jednoho těsta". ;-)
Na koláč si připravte:
Na těsto:
1/2 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku mandlové mouky nebo mletých mandlí
1/2 hrnku cukru krupice
1/2 hrnku mléka
1/4 hrnku oleje
1/2 prášku do pečiva
1 celé vejce
na náplň:
250 g tučného tvarohu
3 lžičky moučkového cukru
4 nektarinky
koláčovou formu o průměru 29 cm, máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si formu.
Nektarinky rozpulte, zbavte pecky a rozkrájejte je na tenké plátky. V misce rozmíchejte tvaroh s cukrem.
V jiné míse smíchejte všechny sypké suroviny na koláč. Přilijte k nim mléko, olej a vejce. Vařečkou vymíchejte hladké těsto.
Těsto vlijte do připravené formy, uhlaďte. Na povrch naneste cukrářským sáčkem nebo lžičkou ochucený tvaroh. Pak po celém obvodu od okraje až do středu koláče zatlačujte plátky nektarinek.
Pečte 30 - 35 minut ve vyhřáté troubě. Špejlí vyzkoušejte zda je koláč propečený.
Komentáře
Okomentovat