Šlehačkové cukroví
Už máte většinu upečeno a přemýšlíte, co ještě upéct? Nebo naopak nestíháte? Zkuste upéct šlehačkové cukroví. Nemusí se nechat rozležet, spíše naopak- nejlepší je čerstvé, křehké, jen lehce pocukrované... :-)
Na šlehačkové cukroví si připravte:
250 g hladké špaldové mouky (použít můžete obyčejnou hladkou nebo polohrubou mouku)
125g změklého másla
125 ml smetany ke šlehání
moučkový a vanilkový cukr na obalení
Z prosáté mouky, změklého másla a smetany vypracujte těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a dejte na hodinu odpočinout do ledničky (klidně i přes noc).
Troubu předehřejte na 180°C, plechy vyložte papírem na pečení.
Těsto vyválejte na plát silný 3-4 mm, formičkou vykrajujte různé tvary. Přeneste je na připravený plech a pečte je dorůžova asi 8 minut. Ještě teplé cukroví obalujte v cukru. Pokud cukr omezujete, stačí upečené kousky jen lehce pocukrovat. ;-)
Komentáře
Okomentovat