Mandlové suchárky



Pečete cukroví a přemýšleli jste, co se zbývajícími bílky? S naším receptem spotřebujete hned čtyři! ;-)




Na suchárky si připravte:

4 bílky
80 g moučkového cukru
90 g polohrubé mouky
35 g rozpuštěného másla
100 g nahrubo posekaných mandlí
špetku soli


Formu na srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 180°C.

Z bílků se špetkou soli ušlehejte tuhý sníh. Pak do něj zamíchejte cukr, pak polohrubou mouku. Nakonec zchladlé rozpuštěné máslo a nahrubo posekané mandle.

Těsto nalijte do připravené formy, uhlaďte povrch a pečte ve vyhřáté troubě 20-25 minut. Špejlí vyzkoušejte zda je těsto propečené. Po upečení vyklopte z formy na mřížku a nechte vychladnout do druhého dne.

Druhý den chlebíček nakrájejte na asi 1 cm silné plátky, můžete je ještě překrojit na půl. Troubu předehřejte na 160°C.

Suchárky vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem, pocukrujte je moučkovým cukrem a dejte je do vyhřáté trouby dosušit. To trvá asi 15-20 minut než zezlátnou.












Komentáře

Oblíbené příspěvky