Vanilkové rohlíčky
Tenhle recept na vanilkové rohlíčky je tak trochu naše "rodinné stříbro". Je přes 100 let starý a předává se u nás z generace na generaci. Rohlíčky jsou tak dokonalé, tedy aspoň pro naši rodinu :-), že jsme ani jiný recept nezkoušely.
Na rohlíčky si připravte:
240 g hladké mouky
200 g změklého másla
110 g mletých mandlí (neloupaných)
70 g moučkového cukru
Moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení rohlíčků
Dávka je na dva velké plechy
Mouku a cukr prosijte do velké mísy nebo na vál, přisypte mleté mandle a přidejte na kousky pokrájené máslo. Ze všech surovin vypracujte těsto, zabalte ho do folie. Těsto dejte odpočinout do chladu, nejlépe přes noc.
Plechy vyložte pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C.
Z odpočinutého těsta ukrajujte kousky těsta a tvarujte rohlíčky. Pečte je vyhřáté troubě asi 8-10 minut. Upečené rohlíčky nechte chvíli vychladnout a ještě teplé je obalujte v moučkovém cukru.
Komentáře
Okomentovat