Melounová granita








Melounové osvěžení jako dělané do horkých dnů. Stačí jen pár surovin a trocha trpělivosti. ;-)
Je výborná jako nealko i ve verzi pro dospělé s kapkou bílého rumu.
Vhodnější na přípravu je bezpeckatý meloun. Já měla levnější klasický meloun s pecičkami. Sice vybírání peciček zabere trochu času, ale granita za tu práci navíc stojí.



Na granitu budeme potřebovat:

1kg melounové dužiny včetně šťávy,kterou pustí při krájení nebo vybírání peciček
šťávu a ostrouhanou kůru z jedné limetky
100 ml vody
100 g cukru krupice
větší snítku máty
25 ml bílého rumu do verze pro dospělé

dále dvě plastové krabičky o objemu 500 ml.

Melounovou dužninu rozmixujeme. Z vody, cukru uvaříme sirup, když se začne vařit, přidáme do něj mátu. Povaříme asi 5 minut. Necháme vychladnout.

V míse smícháme rozmixovanou dužinu, šťávu a kůru z limetky. Ze sirupu odstraníme mátu a sirup přilijeme k melounové směsi.

Pokud chceme alko i nealko verzi, naplníme první krabičku, pak do zbylé dužiny přilijeme bílý rum. Naplníme druhou krabičku. Obě dáme zmrazit. Zhruba po hodině se začnou tvořit první krystalky, budoucí granitu promícháme vidličkou. Proces promíchání po hodině 2x až 3x zopakujeme.

Když granita zmrzne, vidličkou ji naškrábeme a servírujeme v širokých skleničkách. Můžeme ji ozdobit mátou nebo plátkem limetky.




Komentáře

Oblíbené příspěvky