Piškotový dort s malinovým krémem





To je tak, když máte chuť na něco sladkého ke kávě... Nadýchaný piškot, malinový krém a skvělý dezert je na světě!



Na piškotový korpus budeme potřebovat:

4 vejce (bílky a žloutky zvlášť)
120 g cukru krupice
100 g polohrubé mouky
50 g másla

dortovou formu o průměru 22 cm, pečící papír


Máslo rozpustíme na mírném plameni a necháme zchladnout. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, formu nemusíme vymazávat a vysypávat mouku. Piškot pak bude pěkně rovný.
Troubu předehřejeme na 180° C.

Z bílků vyšleháme pevný sníh, po částech do něj zašleháme cukr a pak po jednom žloutky. Po částech pak zlehka zamícháme mouku a jako poslední opatrně vmícháme vychladlé rozpuštěné máslo.

Těsto přelijeme do dortové formy a pečeme asi 20 - 25 minut v předehřáté troubě.


Na malinový krém:

250 g mascarpone
350 g měkkého polotučného tvarohu
75 g moučkového cukru
250g malin ( já použila mražené, trochu povolené při pokojové teplotě)

čerstvé maliny na ozdobení dortu


V míse smícháme tvaroh, mascarpone a cukr, na závěr přimícháme maliny.

Vychladlý korpus prokrojíme na dva, spodní korpus potřeme 2/3 krému, na krém položíme druhý korpus. Vršek dortu potřeme zbývajícím krémem a ozdobíme čerstvými malinami.












Komentáře

Oblíbené příspěvky