Nákyp z ovesných vloček






Vydatná víkendová snídaně, kdy vás netlačí čas a nikam nespěcháte. Variace na ovesnou kaši. Můžete přidat oříšky, mandle, semínka...






Na ovesný nákyp pro čtyři osoby budeme potřebovat:




200g ovesných vloček
200ml mléka
2 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
250g sezonního ovoce
1 lžíci medu
trochu másla na vymazání zapékací misky















Ovesné vločky nasucho opražíme na pánvi, pak je přendáme do mísy. V mléce rozšleháme 2 žloutky. Vločky zalijeme mlékem se žloutky a necháme asi 20 minut odpočinout.

Mezitím si předehřejeme troubu na 200°C a zapékací misku lehce vytřeme máslem, v našem případě jednoporcové zapékací misky.

Pak k vločkám přidáme pokrájené ovoce, osladíme medem podle chuti, zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh na závěr vmícháme do vločkové směsi. Rozdělíme do čtyř zapékacích misek a pečeme asi 15 minut až povrch krásně zezlátne.





Komentáře

Oblíbené příspěvky