Smetanovojogurtový pohárek s medovými broskvemi
Smetanovojogurtový pohárek je vynikající a osvěžující dezert nejen pro horké letní dny. Není náročný na přípravu a stačí pár ingrediencí. ;-)
Pro čtyři osoby budeme potřebovat:
250 ml smetany ke šlehání
300 g řeckého jogurtu
3 plátky želatiny
1 vanilkový cukr
Na medové broskve:
4 broskve
1 velkou lžíci medu
šťávu z půlky citronu
V misce smícháme jogurt s vanilkovým cukrem, želatinu namočíme ve vodě. V kastrůlku zahřejeme smetanu téměř k bodu varu. Želatinu vymačkáme a rozmícháme metličkou v horké smetaně. Mícháme tak dlouho, až se želatina úplně rozpustí. Pak smetanu přilijeme k jogurtu a pořádně rozmícháme. Směs rovnoměrně rozdělíme do čtyř misek.
Dáme chladit alespoň na dvě hodiny do lednice.
Mezitím si připravíme medové broskve. Broskve dáme kastrůlku a zalijeme vařící vodou. Necháme je chvíli stát, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce broskve smícháme s lžící medu a citronovou šťávou a necháme je marinovat. Můžeme je zahustit lžičkou vanilkového pudinku bez vaření.
Před servírováním broskve rozdělíme na ztuhlý krém.
Komentáře
Okomentovat