Smetanovojogurtový pohárek s medovými broskvemi






Smetanovojogurtový pohárek je vynikající a osvěžující dezert nejen pro horké letní dny. Není náročný na přípravu a stačí pár ingrediencí. ;-)


Pro čtyři osoby budeme potřebovat:

250 ml smetany ke šlehání
300 g řeckého jogurtu
3 plátky želatiny
1 vanilkový cukr


Na medové broskve:

4 broskve
1 velkou lžíci medu
šťávu z půlky citronu


V misce smícháme jogurt s vanilkovým cukrem, želatinu namočíme ve vodě. V kastrůlku zahřejeme smetanu téměř k bodu varu. Želatinu vymačkáme a rozmícháme metličkou v horké smetaně. Mícháme tak dlouho, až se želatina úplně rozpustí. Pak smetanu přilijeme k jogurtu a pořádně rozmícháme. Směs rovnoměrně rozdělíme do čtyř misek.

Dáme chladit alespoň na dvě hodiny do lednice.

Mezitím si připravíme medové broskve. Broskve dáme kastrůlku a zalijeme vařící vodou. Necháme je chvíli stát, pak je oloupeme a nakrájíme na plátky. V misce broskve smícháme s lžící medu a citronovou šťávou a necháme je marinovat. Můžeme je zahustit lžičkou vanilkového pudinku bez vaření.

Před servírováním broskve rozdělíme na ztuhlý krém.









Komentáře

Oblíbené příspěvky