Marokánky







Marokánky. Vánoční cukroví na poslední chvíli, které se nemusí nechat rozležet...




Na marokánky si připravte:


250 ml smetany ke šlehání
30 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
100 g posekaných mandlí
50 g brusinek
50 g rozinek
100 g posekaných vlašských ořechů nebo lískových oříšků
100 g kandovaného ovoce
špetku soli










Ve smetaně metličkou rozmíchejte mouku, moučkový cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až směs zhoustne. Vmíchejte všechny ostatní přísady. Dobře promíchejte a nechte chvíli zchladnout.


Vyložte dva plechy pečícím papírem. Ze směsi tvořte lžičkou malé hromádky a klaďte je ve větších rozestupech na plech.

Pečte ve vyhřáté troubě na 180° C asi 15 - 20 minut do zlatova.

Po vychladnutí můžete marokánky ozdobit čokoládovou polevou.








Komentáře

Oblíbené příspěvky