Marokánky
Marokánky. Vánoční cukroví na poslední chvíli, které se nemusí nechat rozležet...
Na marokánky si připravte:
250 ml smetany ke šlehání
30 g hladké mouky
80 g moučkového cukru
100 g posekaných mandlí
50 g brusinek
50 g rozinek
100 g posekaných vlašských ořechů nebo lískových oříšků
100 g kandovaného ovoce
špetku soli
Ve smetaně metličkou rozmíchejte mouku, moučkový cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a vařte asi 3 minuty, až směs zhoustne. Vmíchejte všechny ostatní přísady. Dobře promíchejte a nechte chvíli zchladnout.
Vyložte dva plechy pečícím papírem. Ze směsi tvořte lžičkou malé hromádky a klaďte je ve větších rozestupech na plech.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180° C asi 15 - 20 minut do zlatova.
Po vychladnutí můžete marokánky ozdobit čokoládovou polevou.
Komentáře
Okomentovat