Focaccia se sušenými rajčaty
Tentokrát jsme se rozhodly přidat na náš blog slaný recept na italskou focacciu.
Na focacciu si připravte:
500 g hladké špaldové mouky
250 ml vlažné vody
1 balíček sušeného droždí (7g)
1 čajovou lžičku soli (3g)
6 lžic extra panenského olivového oleje
120 g sušených rajčat naložených v oleji
několik větviček rozmarýnu
hrubou sůl na posypání
olivový olej na vymazání plechu a na potření
Do velké mísy prosijte mouku, přidejte sušené droždí, sůl a promíchejte. Přilijte vlažnou vodu a měchačkou lehce propracujte, pak přidejte 6 lžic olivového oleje a vypracujte pružné nelepivé těsto.
Mísu s těstem zakryjte potravinovou folií a nechte kynout půl hodiny.
Velký plech na pečení vymažte olivovým olejem, nešetřete s ním. ;-) Rajčata pokrájejte na kousky, stáhněte lístky z rozmarýnových větviček.
Troubu předehřejte na 200 °C.
Z vykynutého těsta vytvarujte obdélník a přeneste na plech. Těsto rovnoměrně roztáhněte po celém plechu. Nechte kynout dalších 15 minut. Potom do vykynutého těsta zatlačte kousky sušených rajčat a lístky rozmarýnu. Na závěr těsto potřete olivovým olejem nebo olejem, ve kterém byla naložena rajčata a podle chuti posypte hrubou solí.
Pečte v předehřáté troubě 25 minut dozlatova.
Komentáře
Okomentovat