Vanilkový pudink s rebarborou a jahodami
Máte chuť na lehký a rychlý dezert? Co takhle domácí vanilkový pudink? Dobrá svačinka pro děti do školy nebo s sebou na výlet.
Uvedené množství je do pěti malých skleniček od jogurtu.
Na krém:
500 ml plnotučného mléka
50 g cukru krupice
40 g kukuřičného škrobu
3 žloutky
1 vanilkový lusk
Dále:
120 g očištěné a pokrájené rebarbory
120 g pokrájených jahod
30 g cukru krupice
trocha vody na podlití
cukrářské piškoty a trocha mléka
Nejprve si připravte ovoce do pudinku. Očištěnou a pokrájenou rebarboru poduste s troškou vody a s cukrem do měkka. Pak do zchladlé rebarbory zamíchejte pokrájené jahody.
Ve velké míse utřete žloutky s cukrem a škrobem do světlé pěny. Připravte si rendlík, nalijte do něj mléko. Vanilkový lusk podélně rozřízněte a vyškrábněte z něho semínka. Mléko dejte vařit společně s vanilkovými semínky.
Vařící mléko opatrně přilévejte tenkým pramínkem k utřeným žloutkům a zároveň šlehejte metličkou, aby se žloutky nesrazily. Pak vše zpět přelijte do rendlíku a uvařte do zhoustnutí.
Cukrářské piškoty podle potřeby rozlámejte a lehce namočte do mléka, dejte na dno připravených skleniček, pak podle chuti střídavě vrstvěte jahody s rebarborou a vanilkový pudink a piškoty.
Na závěr ozdobte čerstvými jahodami.
Komentáře
Okomentovat