Jahodová bublanina








Prázdninová klasika, babiččina bublanina. Babička ji pekla často. Pokaždé byla trochu jiná, podle toho, jaké ovoce zrovna na zahradě dozrávalo.
My ji upekly s jahodami. Neváhejte a vyzkoušejte ji! :-)





Na bublaninu si připravte:


150 g změklého másla
150 g krupicového cukru
150 g hrubé mouky
3 vejce ( žloutky a bílky zvlášť )
nastrouhanou kůru z půlky citronu
špetku soli
300 g drobnějších jahod nebo jiného sezonního ovoce


máslo a hrubou mouku na vymazání a vysypání formy

koláčovou formu o průměru 27 cm


Troubu předehřejte na 180 °C, koláčovou formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.

Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru ušlehejte do světlé, nadýchané pěny. Z bílků a špetky soli ušlehejte pevný sníh. Do našlehané pěny přidávejte po lžících střídavě mouku a sníh a pokaždé opatrně vmíchejte. Pak těsto rozetřete do připravené koláčové formy. Na těsto rovnoměrně poskládejte jahody a jemně je zatlačte.

Bublaninu pečte dozlatova v předehřáté troubě asi 25-30 minut.











Komentáře

Oblíbené příspěvky