Dýňová polévka



Receptů na dýňovou polévku existuje bezpočet. A tady je další. Takhle připravujeme dýňovou polévku my. Lehce pikantní s troškou pálivé papriky nebo s chilli. Podáváme ji s opraženými dýňovými semínky a krutony.



Na polévku si připravte:

750 ml zeleninového vývaru
1 ks dýně hokaido o váze cca 1 kg
1 velkou cibuli
1/2 lžičky uzené papriky
1/4 lžičky pálivé papriky
mletý pepř a sůl podle chuti
2 lžíce oleje


K podávání:

krutony, opražená dýňová semínka



Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Dýni umyjte, odkrojte stopku a "bubáka", potom ji rozpulte a vydlabejte semínka. Pak dýni rozkrájejte na kostky.

V hrnci na polévku rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. Pak přidejte obě papriky a nechte rozvonět. Přisypte na kostky nakrájenou dýni a společně restujte asi tři minuty. Pak zalijte zeleninovým vývarem a vařte doměkka.

Mezitím, co se polévka vaří, si připravte krutony  a na kapce oleje opražte dýňová semínka.

Pak polévku rozmixujte dohladka, podle chuti dosolte a opepřete.












Komentáře

Oblíbené příspěvky