Ořechová granola
Skvělá směs na snídani pro ty, kteří mají rádi něco zdravého a sladkého.. Ořechy si můžete namíchat libovolně, podle toho, které máte nejradši, stejně tak třeba můžete do hotové granoly přidat sušené ovoce (lyofilizované - seženete např. na mixit.cz).
Nejchutnější je s bílým jogurtem a s čerstvým ovocem. Není třeba přidávat cukr. Nebo jen tak, takové to domácí zobání :-)
Na granolu si připravte:
400 g ovesných vloček
200 g ořechů (směs lískových, vlašských, kešu, pekanových)
50 g neloupaných mandlí
80 g strouhaného kokosu
2 lžičky mleté skořice
250 g medu
110 g másla
Dále plech vyložený pečícím papírem, sklenice na uchování hotové granoly, z uvedených surovin jsou dvě plné skleněné dózy o objemu 1 litr.
Troubu předehřejte na 180°C. Do velké mísy nasypte vločky, ořechy, mandle, kokos a skořici a vše promíchejte.
V kastrůlku na mírném plameni zahřívejte společně med a máslo, dokud se nerozpustí. Medový sirup přilijte do připravené směsi vloček a ořechů. Důkladně promíchejte, aby všechny vločky a ořechy byly obalené.
Připravenou směs na granolu rovnoměrně rozprostřete na plech a pečte ve vyhřáté troubě 15- 20 minut dokud nebude mít zlatavě karamelovou barvu. Během pečení granolu několikrát promíchejte.
Po vychladnutí granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě.
Komentáře
Okomentovat