Quiche se špenátem, s kozím sýrem a sušenými rajčaty






Nápad na tenhle koláč jsem měla v hlavě hodně dlouho a chuť taky! :-) A o víkendu jsem ho konečně upekla. Má pikantní chuť díky sušeným rajčatům a kozímu sýru. Je skvělý jako lehký oběd nebo jako pohoštění pro návštěvu.










Na těsto:

280 g hladké mouky
140 g studeného másla
8 lžic studené vody
půl lžičky soli



Na náplň:

250 ml smetany ke šlehání
2 vejce
150 g krémového kozího sýra
130 g baby špenátu
50 g sušených rajčat
mletý černý pepř


Dále koláčovou formu, tuk na vymazání formy, pečící papír, luštěniny na zatížení těsta.



Z mouky, másla a soli vytvořte drobenku. Přilijte 8 lžic studené vody a uhněťte těsto. Těsto zabalte do potravinové folie a dejte do lednice chladit asi na 30 minut.


Formu lehce vymažte. Na pomoučněné ploše vyválejte z těsta placku o něco větší než je forma, silnou asi 0,5 cm. Těsto namotejte na váleček a přeneste do formy. Těsto prsty utlačte až ke krajům formy, případné přesahující těsto odřízněte. Dejte znovu chladit na dvacet minut.



Troubu předehřejte na 200 °C. Vychlazené těsto propíchejte vidličkou, na těsto položte pečící papír a nasypte na něj luštěniny. Pečte 20 minut, potom opatrně sundejte pečící papír i s luštěninami a pečte dalších 10 minut.


Mezitím si připravte náplň. Špenát opláchněte a osušte, odstraňte dlouhé řapíky. V míse smíchejte sýr a vejce, přilijte smetanu a prošlehejte metličkou. Opepřete. Přidejte pokrájená sušená rajčata, špenát. Promíchejte. Náplň nalijte na předpečené těsto. Pečte 25 - 30 minut. Po 5 minutách, až špenát "zavadne" opatrně náplň vidličkou promíchejte.










Komentáře

Oblíbené příspěvky