Hrášková polévka s medvědím česnekem
Ještě jeden recept s medvědím česnekem. Vzhledem k letošnímu "jarnímu" počasí jemná krémová polévka určitě přijde vhod.
Na polévku si připravte:
400 g hrášku
50 g medvědího česneku
750 ml zeleninového vývaru nebo vody
125 ml sladké smetany
1 cibuli
1 lžíci másla
1 cibuli
1 lžíci másla
sůl, pepř podle chuti
Na dokončení:
trocha olivového oleje
křepelčí vajíčka
Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte cibuli a nechte zesklovatět.
Medvědí česnek opláchněte a pokrájejte, přidejte do hrnce a zarestujte s cibulí, přisypte hrášek. Zalijte vývarem nebo vodou a společně uvařte doměkka.
Tyčovým mixérem vše dohladka rozmixujte. Podle chuti dosolte a opepřete. Přilijte smetanu a ještě asi 5 minut povařte. Pokud se vám polévka bude zdát málo krémová, můžete jí ještě zahustit lžící polohrubé mouky rozmíchané ve vodě (50ml) a znovu povařte.
Křepelčí vajíčka dejte vařit do vroucí vody na 2 minuty, pak je rychle zchlaďte ve studené vodě. Opatrně je oloupejte.
Polévku servírujte lehce zakápnutou olivovým olejem a s rozkrojeným křepelčím vajíčkem.
Komentáře
Okomentovat