Krekry z ovesných vloček



Po delší době přidáváme jeden "slaný" recept. Krekry z ovesných vloček - trošku zdravější mlsání k televizi, ke skleničce vína nebo piva...




120 g ovesných vloček
3 lžíce hladké mouky
80 g změklého másla
1 lžíce slunečnicových semínek
1 lžíce lněných semínek
1 vejce
1/4 lžičky soli
1/2 prášku do pečiva

vejce na potření, kmín a hrubá sůl na posypání

Ovesné vločky lehce opražte na pánvi bez tuku a vychladlé je umelte. Na vále nebo na pracovní ploše zpracujte těsto z ovesných vloček, mouky, másla, vejce, kypřícího prášku,soli a semínek.

Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečícím papírem.

Těsto vyválejte na placku silnou asi půl centimetru a formičkami vykrájte různé tvary. Nebo z těsta vyválejte válečky silné asi jako malíček a nakrájejte je na tyčinky dlouhé 10-12 cm. Krekry (tyčinky) přeneste na plech a potřete je rozšlehaným vejcem, posypte hrubou solí a kmínem.

Pečte v předehřáté troubě asi 12 minut.













Komentáře

Oblíbené příspěvky