Vanilkový cheesecake s kaki
Cheesecake, který rozzáří váš stůl? Ten, který ozdobíte kaki!
500 g ricotty
180 g žervé
180 g jemného krupicového cukru
3 vejce
lžička nastrouhané citronové kůry
semínka z půlky vanilkového lusku
Na korpus:
130 g ovesných sušenek
60 g mletých mandlí
30 g rozpuštěného másla
Na dokončení:
2 zralá kaki
šťávu z půlky citronu
1 plátek želatiny
Předehřejte troubu na 140°C. Připravte si dortovou formu o průměru 22cm. Dno formy lehce vymažte máslem a vyložte papírem na pečení.
Sušenky rozsekejte v robotu nebo nasypte do igelitového sáčku a rozdrťte válečkem na drobečky.
Sušenkové drobečky smíchejte s mletými mandlemi a rozpuštěným máslem. Pak sušenkovou směs natlačte rovnoměrně do připravené formy.
Ve velké míse vymíchejte dohladka ricottu, žervé, cukr, vejce,citronovou kůru a vyškrábnutá semínka z půlky vanilkového lusku. Směs pak naneste na připravený korpus.
Pečte ve vyhřáté troubě asi 70 minut. Před pečením dejte na dno trouby kastrůlek s vodou a nechte ho v troubě po celou dobu pečení. Cheesecake nechte vychladnout ve formě, pak v lednici.
Na ovocnou vrstvu oloupejte dvě zralá kaki, nakrájejte je na kostičky. Plátek želatiny namočte ve studené vodě. Nakrájené kaki dejte do rendlíku a poduste spolu s citronovou šťávou, některé kousky se rozvaří, některé zůstanou celé.
Plátek želatiny vmíchejte ještě horkého ovoce, aby se rozpustil, už nevařte. Nechte chvíli zchladnout, pak ovoce rozetřete na vychlazený cheesecake.
Komentáře
Okomentovat