Tvarohové chrupinky


Jednoduchý recept s minimem surovin, takové jsou tvarohové chrupinky, nebo chcete-li šátečky.  Těsto je jen z mouky, másla a tvarohu a jako náplň je nejlepší pikantní zavařenina. A nejlíp chutnají ještě vlažné... :-)




Na těsto:

250 g hladké mouky
250 g másla
250 g měkkého tvarohu (nejlépe baleného v alobalu)

pikantní zavařenina (třeba višňová) na naplnění šátečků

moučkový cukr na obalení šátečků



Na vále nebo na pracovní ploše z tvarohu, mouky a másla vypracujte těsto. Nechte ho v chladu 20 minut odpočinout.

Troubu předehřejte na 200°C. Plechy  vyložte papírem na pečení.

Těsto vyválejte na placku silnou asi 4 mm. Z těsta vykrájejte čtverečky cca 8x8 cm nebo kolečka o průměru 10 cm. Do středu dejte lžičku zavařeniny a spojte okraje, přitlačte je vidličkou, tím získáte i ozdobný okraj. :-)

Chrupinky pečte ve vyhřáté troubě asi 12-15 minut. Ještě teplé je obalte v moučkovém cukru. Nebo je můžete jen pocukrovat, tak jako jsme to udělaly my.






Komentáře

Oblíbené příspěvky