Drobenkový koláč
Jednoduchý, rychlý recept, který máte do půl hodinky v troubě. Přípravu zvládnou i děti. Žádné těsto, jen hodně drobenky a silná vrstva tvarohu a zase drobenka... My jsme ještě přidaly trochu jahod nakrájených na plátky.
Na drobenku:
1,5 hrnku polohrubé mouky
0,5 hrnku krupicového cukru
125 g másla
půl prášku do pečiva
trochu skořice
Na náplň:
2 vaničky plnotučného tvarohu
2 lžíce cukru
2 vejce
0.75 hrnku mléka
1 lžičku vanilkového extraktu
10 větších jahod
dále máslo, hrubou mouku na vysypání koláčové formy
Troubu předehřejte na 180°C, formu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou.
Ve velké míse si připravte drobenku. Ve druhé míse prošlehejte metličkou tvaroh, cukr, vejce, vanilkový extrakt a pomalu zašlehávejte mléko.
Jahody omyjte a zbavte stopek, nakrájejte na plátky.
Polovinu připravené drobenky nasypte do koláčové formy a rovnoměrně ji rozprostřete, lehce ji prsty přitlačte. Na drobenku nalijte tvaroh. Plátky jahod poklaďte na tvaroh a navrch nasypte druhou polovinu drobenky.
Koláč pečte 35-40 minut.
Komentáře
Okomentovat