Tvarohovo-bezinkový nepečený dort


Tenhle dort jsme připravily pro maminku k narozeninám, které má na konci května. Protože jsou letos teploty dost vysoké, nechtěly jsme zapínat troubu a rozhodly se udělat dort nepečený.



Sušenkový korpus:

115 g ovesných sušenek
45 g pekanových ořechů
50 g rozpuštěného másla


Tvarohová vrstva:

500 g měkkého tvarohu ve vaničce
250 ml smetany ke šlehání
100 ml bezinkové šťávy
3 lžíce moučkového cukru
5 plátků želatiny


Na dokončení:

500 g čerstvých jahod
dortové želé (nemusí být)
bezové kvítky

dále dortová forma o průměru 22 cm


Dortovou formu vyložte potravinovou folií. Připravte si sušenkový základ. Sušenky pomocí válečku rozdrťte nebo v robotu nasekejte na drobečky. Pekanové ořechy nasekejte nadrobno. Smíchejte sušenkové drobečky s nasekanými ořechy. Přelijte je rozpuštěným máslem a dobře promíchejte, aby se vše spojilo. Sušenkovou směs rovnoměrně natlačte do dortové formy. Dejte chladit.

Připravte si tvarohovou náplň. V míse prošlehejte tvaroh s moučkovým cukrem. Namočte plátkovou želatinu ve studené vodě. Mezitím  vyšlehejte smetanu dotuha. V malém kastrůlku zahřejte bezinkovou šťávu, nevařte! Želatinu vymačkejte a přidejte k zahřáté bezinkové šťávě, míchejte dokud se želatina nerozpustí. Do rozpuštěné želatiny přidejte 3 lžíce tvarohu, promíchejte dohladka. Směs pak zamíchejte do tvarohového základu. Na závěr přimíchejte ušlehanou smetanu. Tvarohovou náplň nalijte na sušenkový korpus. Dejte  na několik hodin chladit, nejlépe přes noc.

Vychlazený dort dozdobte čerstvými jahodami a bezinkovými kvítky. Jahody můžete potřít dortovým želé. My jsme použily červené, polovinu sáčku.













Komentáře

Oblíbené příspěvky