Jahodová srdíčka






Jahodová srdíčka, tenhle recept mám od kamarádky Blanky, ta je peče jako vánoční cukroví, slepuje je marmeládou a zdobí čokoládou. Já jsem vyměnila marmeládu za náplň z bílé čokolády. Napadlo mě, že by mohly být milou sladkostí na svátek svatého Valentýna. Pokud ho neslavíte, stejně jako my, budou skvělým dárkem k narozeninám nebo třeba ke Dni matek.







Na srdíčka si připravte:



180 g hladké mouky
3 sáčky jahodového pudinku
100 g moučkového cukru
100 g změklého másla
1 celé vejce
2 lžíce mléka
1 prášek do pečiva



Na náplň:


200 g bílé čokolády
100 ml smetany ke šlehání
13 g (sáček) mrazem sušených jahod






Na srdíčka nejprve smíchejte všechny sypké suroviny, pak přidejte vejce, změklé máslo a mléko. Vypracujte nelepivé těsto. Dejte ho do ledničky odpočinout, aspoň na hodinu.

Pak těsto vyválejte na placku asi 3 mm silnou a vykrajujte srdíčka. Klaďte je na plech vyložený pečícím papírem. Pečte je v troubě vyhřáté na 180 °C asi deset minut.
Po vychladnutí je slepujte náplní z bílé čokolády.

Připravte se náplň. Do misky rozlámejte bílou čokoládu. Smetanu ke šlehání přiveďte k varu. Vařící smetanou přelijte čokoládu a míchejte dokud se úplně nerozpustí. Sušené jahody rozdrobte na malé kousky a přisypte je do rozpuštěné čokolády a promíchejte. Dejte chladit alespoň na čtyři hodiny, během této doby několikrát promíchejte.

Pak slepujte srdíčka připravenou náplní.

Z uvedeného množství je asi 50 ks slepených srdíček.





Komentáře

Oblíbené příspěvky