Tvarohové koblížky
Blíží se poslední masopustní víkend a koblihy k masopustu prostě patří. Tyto tvarohové zvládne i začínající kuchařinka. Nejsou kynuté, není třeba do nich šlehat sníh. I se smažením máte do hodiny hotovo. :-)
Na koblížky si připravte:
250 g měkkého tvarohu
270 g polohrubé mouky
2 lžíce cukru krupice
2 lžíce rumu
6 lžic mléka
4 vejce
špetku soli
1 prášek do pečiva
olej na smažení, pánev nebo hrnec se silným dnem
Skořicový cukr na obalení
Mouku smíchejte se špetkou soli a práškem do pečiva. Ve velké míse vyšlehejte dohladka vejce, cukr, rum a pak po částech přidávejte mouku. Dobře promíchejte, abyste získali hladké těsto.
Dejte rozehřát dostatečné množství oleje, asi 3 cm, tak aby koblížky při smažení "plavaly".
Když je olej rozehřátý, z těsta ukrajujte lžící menší kousky ( při smažení dost nabudou ) a smažte je dozlatova.
Osmažené koblížky odkládejte na vrstvu papírových utěrek a nechte odsát přebytečný tuk. Ještě teplé je obalte ve skořicovém cukru.
Komentáře
Okomentovat