Veggie dip / pomazánka




Inspirací na tenhle recept byla veganská papriková pomazánka s kešu, kterou jsme koupily v jednom obchodním řetězci. Po přečtení složení a přepočítání surovin, jsme zjistily, že ve 125 gramové plechovce jsou zhruba 3 kešu oříšky. Tak nás napadlo, že ji zkusíme udělat podle svého a s rozhodně větším množství kešu! ;-)


Na pomazánku si připravte:

100 g kešu oříšků
2 menší červené papriky ( asi 350 g )
50 g sušených rajčat
lžíce olivového oleje
chilli nebo pálivá paprika podle chuti

k podávání nakrájená zelenina, krekry, pečivo...


Kešu namočte na 12 hodin do vody, ideálně přes noc. Papriky opékejte na grilu nebo nad plynovým hořákem, až se na nich začnou dělat tmavé puchýře, čím více tím lépe. Pak je dejte zapařit do igelitového sáčku nebo do misky, přes kterou natáhněte potravinovou folii. Až papriky zchladnou, zbavte je slupky a semínek.

Kešu slijte, přidejte k nim papriky, sušená rajčata, lžíci olivového oleje a vše důkladně rozmixujte. Pak podle chuti přidejte chilli nebo pálivou papriku.

Podávejte jako dip k nakrájené zelenině nebo s pečivem.








Komentáře

Oblíbené příspěvky